BANK LEUMI ROMANIA S.A.

  • Cel mai sigur mod de a pune bazele unei afaceri imobiliare!
  • Vrei sa cumperi sau sa vinzi o casa ?
  • Vrei certitudinea ca banii tai sunt in siguranta?

Contul de tip escrow se adreseaza atat persoanelor fizice cat si celor juridice si este deschis in scopul efectuarii platii unei tranzactii imobiliare. Termenele acestei tranzactii sunt stabilite printr-o Conventie ce se incheie intre Banca, Vanzator si Cumparator.

Contul escrow este un serviciu de garantare prin care Bank Leumi Romania S.A., parte din Conventie, pastreaza fondurile pana cand celelalte parti au indeplinit conditiile stabilite. Astfel, fondurile din contul escrow vor fi eliberate (achitate) de Banca numai atunci cand conditiile asupra carora s-a cazut de acord in Conventie sunt indeplinite.

Contul escrow reprezinta pentru beneficiari garantia ca, la simpla prezentare a documentelor prevazute in Conventia incheiata (contract de vanzare-cumparare, proces verbal de evacuare etc.), tranzactia lor este finalizata cu succes.

Sumele din contul escrow se bonifica diferentiat, in functie de timpul cat sumele respective vor sta in cont, astfel:

Pentru lei:

  • cu dobanda de 5% pe an, daca plata urmeaza a se efectua in termen de pana la 30 zile de la data alimentarii contului;
  • cu dobanda practicata de banca pentru depozitele incheiate la termenul egal cu cel preconizat sa stea in cont.

Pentru valuta:

  • cu dobanda la vedere practicata de banca la valuta respectiva, daca plata urmeaza a se efectua in termen de pana la 30 zile de la data alimentarii contului;
  • cu dobanda practicata de banca pentru depozitele in valuta respectiva, incheiate pe acelasi termen cu cel preconizat sa stea in cont.

Daca plata se va efectua inainte de implinirea termenului preliminat, banca va proceda la recalcularea dobanzii in functie de termenul efectiv realizat.

Pentru persoanele fizice, sumele depuse in contul Escrow beneiciaza de garantia oferita de Fondul de Garantare a Depozitelor in limita stabilita de Lege.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/eurombank/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/eurombank/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/eurombank...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/eurombank/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35